70-jarig bestaan Swanenberg

Op 24 april 2015 bestaan we 70 jaar en daar zijn we met z'n allen enorm trots op!

De in Berlicum geboren Marinus Swanenberg (opa Mies) heeft het bedrijf opgericht op 24 april 1945. Hij had een kleine werkplaats aan het Heuvelplein in Beek en Donk, waar hij voornamelijk landbouwwerktuigen repareerde: kranen, grondverzetmachines en ander groot materieel. Toen hij steeds meer schippers als klant kreeg en het bedrijf uit zijn jasje groeide, was het beter om langs het kanaal te zitten.

Er werd verhuisd naar de Prins Hendrikstraat in Beek en Donk en ging verder onder de naam: “Firma Swanenberg Scheepsmotoren- en Machineherstelwerkplaats”. Zoon Hans kwam in 1970 in de zaak en nam de algehele leiding over. Hans had intussen zijn opleiding en ervaring in Hydrauliek opgedaan bij een bedrijf dat gespecialiseerd was in hydraulische kranen en graafmachines.

In 1989 werd er samen met de zoon van Hans, Laurens een VOF opgericht en werd er een nieuwe, nog grotere en zeer moderne locatie betrokken, nu vlak bij de Beekse Brug. De zaken gingen daar zo goed dat er in 1997 opnieuw verhuisd moest worden naar een groter pand. Ditmaal naar het industrieterrein in Helmond, waar men tot op de dag van vandaag nog volop meedraait in het bedrijfsgebeuren van Zuidoost-Brabant onder de naam: “Swanenberg Hydraulic Systems BV”.

Sinds 1997 staat de zoon van Hans, Laurens aan het roer. De 4e generatie dient zich ook al aan, want de zoon van Laurens, Roel, is inmiddels ook werkzaam in het bedrijf. We zijn dus een echt familiebedrijf en dat is zeker nog iets om trots op te zijn.

We willen dit 70-jarig bestaan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo zijn we met ons personeel en partners samen naar een Theatervoorstelling geweest in de Cacaofabriek in Helmond. Dat was de aftrap van de festiviteiten. Maar er staan nog meer activiteiten gepland. Houd daarom onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws!

Vragen?

Heeft u een vraag over projecten, componenten of onderhoud? Onze medewerkers staan voor u klaar!
Laurens helpt u verder
Algemeen directeur

Direct contact

Swanenberg Hydraulic and Automation
Achterdijk 9
5705 CB Helmond
Industrieterrein 2831
Nederland