Poller paaltjes

Klantvraag

Wij kregen de vraag om een hydraulisch systeem te bouwen voor het bewegen van poller paaltjes. Met behulp van deze paaltjes kunnen toegangswegen afgesloten of juist geopend worden. Voorwaarde was dat het hydraulisch systeem dusdanig compact moest zijn dat het ingebouwd kon worden in eenzelfde RVS zuil als het bewegende deel. Tevens was de wens dat het paaltje bij stroomuitval automatisch naar beneden gestuurd wordt.

Oplossing

De oplossing welke we voor de klant uitgewerkt hebben is een compacte unit die verticaal gemonteerd kan worden. Boven deze unit hebben we een manifold blok ontworpen waarin de benodigde ventielen verwerkt zijn. Om de paal te laten sluiten bij stroomuitval hebben we het manifold blok voorzien van een hydraulische accu die automatisch geladen wordt als het poller paaltje gesloten wordt. Met een drukbewaking wordt ervoor gezorgd dat de accu altijd voldoende capaciteit heeft om het poller paaltje weer naar de open positie te sturen.

Resultaat

Door de benodigde ventielen in een manifold blok te bouwen hebben we een heel compact hydraulisch systeem kunnen ontwikkelen. Dit systeem is universeel en snel uitwisselbaar.

Vragen?

Heeft u een vraag over hydraulische componenten, hydraulische units of over onze organisatie? Onze medewerkers staan voor u klaar!
Arjen helpt u verder
Specialist hydrauliek

Direct contact

Swanenberg Hydraulic Systems B.V.
Achterdijk 9
5705 CB Helmond
Industrieterrein 2831
Nederland