Boeddha

Klantvraag

Bosch Rexroth kreeg van de Technische Universiteit in Eindhoven de vraag of zij een hydraulische aandrijving voor een kunstwerk (Boeddha) konden maken. De Boeddha moest met zonsondergang onder water verdwijnen en met zonsopkomst boven water komen. Als de zonintensiteit hoog is, zal de Boeddha op zijn hoogste positie boven het water dienen te zweven.

Oplossing

Omdat er in dit project een aantal speciale componenten zaten en dit op korte termijn gerealiseerd moest worden, heeft Bosch Rexroth bij dit project onze hulp ingeroepen. Wij hebben het project opgepakt en in een korte tijd gerealiseerd. Er is gekozen voor een dubbelwerkende telescoopcilinder welke onder water in een RVS mantel is gemonteerd. De Boeddha verdwijnt dus in zijn geheel onder water in deze RVS mantel als de cilinder volledig wordt ingestuurd.

De olietank van de hydraulische aggregaat is uitgevoerd in een verticale uitvoering. Met behulp van een niveaumeter in de verticale tank weten we op welke hoogte de Boeddha zich bevindt ten opzichte van het waterniveau. Het voordeel van dit systeem is dat het goed toegankelijk is voor servicewerkzaamheden. Een ander bijkomend voordeel van deze oplossing is dat het veel goedkoper is dan een wegmeetsysteem ingebouwd in de onder waterniveau geplaatste telescoopcilinder.

Resultaat

De Technische Universiteit van Eindhoven heeft nu een betrouwbaar hydraulisch systeem met onderhoudsvriendelijke componenten.

“Ik was erg onder de indruk van de degelijkheid en robuustheid van de installatie. Chapeau voor Swanenberg!”

Prof.dr.ir. G.M.W. Kroesen
Dean, Department of Applied Physics
Group Elementary Processes in Gas Discharges (EPG)
Eindhoven University of Technology

Vragen?

Heeft u een vraag over hydraulische componenten, hydraulische units of over onze organisatie? Onze medewerkers staan voor u klaar!
Laurens helpt u verder
Algemeen directeur

Direct contact

Swanenberg Hydraulic Systems B.V.
Achterdijk 9
5705 CB Helmond
Industrieterrein 2831
Nederland