Boeddha

Klantvraag

Bosch Rexroth kreeg van de Technische Universiteit in Eindhoven de vraag of zij een hydraulische aandrijving voor een kunstwerk (Boeddha) konden maken. De Boeddha moest met zonsondergang onder water verdwijnen en met zonsopkomst boven water komen. Als de zonintensiteit hoog is, zal de Boeddha op zijn hoogste positie boven het water zweven.

Oplossing

Vanwege de speciale componenten en de gewenste korte realisatie termijn, heeft Bosch Rexroth bij dit project onze hulp ingeschakeld. Wij hebben het project opgepakt en in een korte tijd gerealiseerd. Er is gekozen voor een speciale dubbelwerkende telescoopcilinder met RVS cilinder stang welke onder water is gemonteerd. De Boeddha verdwijnt in zijn geheel onder water wanneer de RVS cilinderstang volledig wordt ingestuurd.

De olietank van het hydraulische aggregaat is uitgevoerd in een verticale uitvoering. Met behulp van een niveaumeter in de verticale tank weten we op welke hoogte de Boeddha zich bevindt ten opzichte van het waterniveau. Het voordeel van dit systeem is dat het goed toegankelijk is voor servicewerkzaamheden. Een ander bijkomend voordeel van deze oplossing is dat het veel goedkoper is dan een wegmeetsysteem wat we in de cilinder in zouden moeten bouwen.

Resultaat

De Technische Universiteit van Eindhoven heeft nu een betrouwbaar hydraulisch systeem met onderhoudsvriendelijke componenten.

“Ik was erg onder de indruk van de degelijkheid en robuustheid van de installatie. Chapeau voor Swanenberg!”

Prof.dr.ir. G.M.W. Kroesen
Dean, Department of Applied Physics
Group Elementary Processes in Gas Discharges (EPG)
Eindhoven University of Technology

Vragen?

Heeft u een vraag over hydraulische componenten, hydraulische units of over onze organisatie? Onze medewerkers staan voor u klaar!
Laurens helpt u verder
Algemeen directeur

Direct contact

Swanenberg Hydraulic Systems B.V.
Achterdijk 9
5705 CB Helmond
Industrieterrein 2831
Nederland