U bent hier

Onderzoekstage - magazijninrichting

De specialisten van Swanenberg Hydraulic Systems zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen en bouwen van duurzame, innovatieve maar vooral ook betrouwbare hydraulische oplossingen. We leveren klant specifieke hydraulische systemen voor diverse branches in de industriële en mobiele markt. Met ruim 30 jaar ervaring zijn we in staat om snel en adequaat te reageren op de behoefte van onze klanten. 

Klaar voor de toekomst?  

Swanenberg Hydraulic Systems is een familiebedrijf dat de ambitie heeft en momenteel in de startblokken staat om te gaan groeien. Om het extra werk aan te kunnen, willen we allereest kijken naar de indeling van ons magazijn. Om de kosten van de opslag binnen Swanenberg zo laag mogelijk te houden en de efficiency te verhogen, willen we de indeling van ons magazijn herzien.

Daarbij zien wij een transitie ontstaan bij onze klanten. Waar Swanenberg vroeger veelal losse componenten leverde en de klant het product assembleerde, wil de klant nu steeds meer ontzorgd worden. Dit betekent dat zij een compleet pakket aangeleverd willen krijgen, waarvan zij weten dat alles al naar behoren werkt en het direct in het eindproduct gezet kan worden. Hierdoor zal Swanenberg meer toegevoegde waarde toevoegen in de keten van de klant en zal de doorlooptijd van een product korter worden. Dit betekent wel dat Swanenberg meer componenten + complete sets op voorraad moet hebben. 

Waarom? 

Waarde propositie (onderscheidend vermogen) te vergroten in de markt. 

Inspelen op de behoefte vanuit de markt m.b.t. duurzaam & innovatief ondernemen; 

  • Efficiënter voorraadbeheer;
  • Een completer aanbod geeft de mogelijkheid tot het aangaan van nieuwe klantrelaties;
  • Onze monteurs en magazijnmedewerkers zo min mogelijk belasten met de indeling van het magazijn (ABC-indeling);
  • Voor de verkoop van artikelen is het belangrijk om snel te kunnen leveren aan onze klanten en niet altijd afhankelijk te zijn van onze leveranciers;
  • Zelden teveel goederen bestellen;
  • Duurzamer gebruik maken van de huidige ruimte.

Stage bij Swanenberg? 

Bij Swanenberg Hydraulic Systems staat de mens centraal. De mens als klant, de mens als medewerker en de mens als kennispartner. Wanneer een team van mensen elkaar goed aanvoelt worden de beste prestaties geleverd. Pas jij in deze cultuur? En wil je stage komen lopen bij Swanenberg?  

Wij zijn op zoek naar een stagiaire die door middel van onderzoek in kaart brengt hoe ons magazijn efficiënter ingedeeld kan worden. Hierbij hoef je niet alleen te denken aan kasten, pallets en magazijnrekken, maar ook over de indeling van de artikelen! Welke artikelen zouden bij elkaar moeten liggen en waar in het magazijn staat dit het meest efficiënt.

Bij Swanenberg staan de kernwoorden familiebedrijf, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, daadkracht en vermogen centraal. We zijn opzoek naar een stagiaire met passend DNA!